Ο πλήρης διαχωρισμός της παράταξης  από την πολιτική που ασκήθηκε την τελευταία διετία και συνεχίζει να ασκείται

            Η συνδιάσκεψη ομόφωνα, αποφάσισε (εγκρίνοντας την απόφαση της Γραμματείας στις 3 του Σεπτέμβρη του 2011) τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την πολιτική που ασκήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση Παπανδρέου και συνεχίζει να ασκείται από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Η πολιτική αυτή που πλήττει με τον πλέον βάναυσο τρόπο τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα της πατρίδας μας, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη 1974 και είναι αντίθετη με την ιστορική πορεία του κινήματος για πολιτική, οικονομική, κοινωνική δημοκρατία και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

            Η παράταξή μας παραμένει πιστή σ’ αυτές τις αρχές, καθώς και στην ιδρυτική της διακήρυξη και διαχωρίζει πλήρως τη θέση της από τις πολιτικές που ασκήθηκαν, καθώς και από τα πρόσωπα που τις εφάρμοσαν.

            Δεν έχουμε καμία σχέση με τις πολιτικές που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων στη χώρα μας και με πρόσωπα που πρόδωσαν τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες μας για προσωπικό τους όφελος. Είμαστε περήφανοι για τα στελέχη της παράταξής μας που δεν «εξαργύρωσαν» τη συνδικαλιστική τους διαδρομή και τους αγώνες τους με οποιοδήποτε αξίωμα, αλλά παρέμειναν στις επάλξεις του αγώνα για την ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής.

            Ταυτόχρονα στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε όλους αυτούς που ενώ έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, αυτοαθωώνονται, ξεχνούν το παρελθόν, λαϊκίζουν αλλά και σε εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί ενώ έχουν πάψει να έχουν σχέση με την πρόοδο και μονίμως φέρονται ανεύθυνα και υποκριτικά.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click