Α. ΜΠΕΚΑ, αντιπρόσωπος της ΔΗΣΥ από το Σύλλογο Μαγνησίας - Ομιλία στην 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ

 

 

Ένα σοβαρό ζήτημα για το δικό μας Σύλλογο που το έχουμε συζητήσει και έχουμε ζητήσει από τη ΔΟΕ να το δειγιατί δεν είναι τόσο απλό και θέλω οι συνάδελφοι οι δάσκαλοι, όπως εγώ είμαι τρεις μέρες εδώ και τους ακούω όλους, κ. Κικινή, όπως ακούω εγώόλους τους εκπαιδευτικούς, απαιτώ να με σεβαστείτε και να με ακούσετε δυο λεπτά, όχι παραπάνω.

Λοιπόν, το θέμα του ωραρίου, του θεσμοθετημένου ωραρίου που κάποιοι συνάδελφοι βγαίνουν και λένε τι ωραία, οι Συριζαίοι το φτιάξανε, φτιάξανε μια τρύπα στο νερό! Διότι θεσμοθέτηση ωραρίου με 3 συναδέλφους σε ένα νηπιαγωγείο που έχει δύο τμήματα και η μία δουλεύει στο παλιό κλασικό 4 ώρες και 45 λεπτά, η πρωινή του ολοημέρου με πρωινή ζώνη 4 ώρες και 30 λεπτά και του ολοημέρου 4 ώρες και 15 λεπτά, δεν υπάρχει.Αυτό δεν είναι θεσμοθέτηση ωραρίου. Αυτό είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και απλά να μας πετάξουνε στάχτη στο πρόσωπο.Εγώ δεν το δέχομαι αυτό.

Δε δέχομαι να ζεσταίνω τα φαγητά, δε δέχομαι να φοράω 12ποντα λες και στις άλλες Υπηρεσίες δε φοράνε12ποντακαι τους πείραξε αυτό, δε  δέχομαι να μου μιλάνε και να μου συμπεριφέρονται με αυτόντον τρόπο και να κάθομαι να ανέχομαι και να λέω ότι ξέρεις κάτι; Ναι, πήραμε και κάτι ψίχουλα. Τίποτα δενπήραμε. Τίποτα δεν έχουμε πάρει. Τόσα χρόνια δεν έχουμε πάρει τίποτα και δεν θα πάρουμε ποτέ, άμα δεν το διεκδικήσουμε. Και πρέπει πρώτα απ’ όλα να μάθουνε και οι συνάδελφοι οι δάσκαλοι τι γίνεται μέσατο νηπιαγωγείο. Γιατί σας πληροφορώ ότι το βλέπω και απότο Νομό μου αλλά και από άλλους Νομούς, δεν γνωρίζετε καν τη δουλειά που κάνουμε, δε γνωρίζετε το ωράριο, όπως και στη Γενική Συνέλευση φέτος γύρισαν συνάδελφοι και είπαν ότι δεν ξέρανε ότι αυξήθηκε το ωράριό μας.

Δεν επιτρέπεται αυτό. Είμαστε μία Ομοσπονδία, κατεβαίνετε ως αντιπρόσωποι, πρέπει να γνωρίζετε τα προβλήματα όλων των ειδικοτήτων, όπως αναγκαζόμαστε ναμαθαίνουμε και εμείς όλων των ειδικοτήτων τα προβλήματα για να ξέρουμε να μιλάμε. Και πρέπει να μας στηρίζετε όλους. Γιατί αν εμάς μας πάρει η κατρακύλα τώρα να είστε σίγουροι ότι οι επόμενοι θα είστε εσείς, οι δάσκαλοι και οι ειδικότητες και όλοι.

Άρα, λοιπόν, ένα βασικό είναι αυτό. Θέλουμε τη στήριξη της ΔΟΕ στη θεσμοθέτηση του ωραρίου. Όχι βλακείες. Πραγματική, δηλαδή θα καθίσουμε…, το ξέρετε ότι στο πρωινό του ολοημέρου δουλεύουμε 45 λεπτάδιδακτική ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα και το μεσημέρι είναι 40; Και αυτό είναι θεσμοθέτηση ωραρίου; Δηλαδή κοροϊδευόμαστε όλοι μεταξύ μας. Μας βάζουνε τάχα ότι κάνουμε εφημερία λες κι εμείς πριν φεύγαμε και πηγαίναμε για καφέ; Στο τέταρτο;

Τελειώνω. Ένα είναι το βασικό όσον αφορά το ωράριο μας, να τελειώνει αυτό το πράγμα, να το πάρει σοβαρά και η ΔΟΕ και να μας υποστηρίξει στο θέμα με τη μείωση του ωραρίου.

Που γύρισε ο Γαβρόγλου και λέει σε βάθος τριετίας είναι σίγουρο ότι θα πάμε 1 προς 15 γιατί ούτως ή άλλως υπάρχει υπογεννητικότητα και δε θαυπάρχουν παιδιά. Κοροϊδευόμαστε πάλι και σεαυτό το κομμάτι.

Να ζητάμε από το 2015 που άλλαξε η οργανικότητα των νηπιαγωγείων να γίνει, επιτέλους, σε όλες τις πρωτοβάθμιες, σε όλες τις Διευθύνσεις, σε όλες τις Περιφέρειες και δε γίνεται, δεν έχει αναγνωριστεί. Επιτέλους, να πω τι είμαστε; Είμαστε διθέσια (;), είμαστε τριθέσια (;), είμαστε τετραθέσια (;), ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και τα πολυδύναμα νηπιαγωγείαπου έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμασε καμία περιφέρεια.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το ολοήμερο και όχι προαιρετικό. Γιατί έτσι όπως πάνε στο τέλος θα το καθιερώσουν να δουλεύουμε μέχρι τις 1 η ώρα, δεθα υπάρχει κανένα ολοήμερο και οι μισές νηπιαγωγοίθα ψάχνουμε να βρούμε που θαδουλέψουμε..!!!

Και το τελευταίο είναι όσον αφορά το εναλλασσόμενο ωράριο στο ολοήμεροπου το έχουμε ζητήσει. Είναι κοροϊδία να μας λένε ότι επιστημονικά δεν μπορεί να αλλάζει ο εκπαιδευτικός από τοπρωινό τμήμα χωρίς καμία έρευνα, χωρίς να υπάρχει πουθενά κάποια έρευνα που να το τεκμηριώνει αυτό.Και όταν τους λες: αφού σαςενοχλεί που εναλλασσόταν οι δύο νηπιαγωγοί πώς στο δημοτικό αλλάζεις τον υπεύθυνο του ολοημέρου και βάζεις 10 δασκάλους από το πρωινό να εναλλάσσονται στο ολοήμερο;Απαντάνε:είναι άλλο αυτό.

Λοιπόν, να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε. Είναι τρία βασικά πράγματα καιθέλουμε η ΔΟΕ να μας υποστηρίξει σεαυτό.

Ευχαριστώ.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click