ΜΑΛΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,αντιπρόσωπος της ΔΗΣΥ από το σύλλογο Καστοριάς - Ομιλία στην 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ

 

Να χαίρεστε συνάδελφοι και συναδέλφισσες αυτόν τον πολιτικό και συνδικαλιστικό σας πολιτισμό, να συνδιαλέγεστε στον ημιώροφο με την εκπρόσωπο του Υπουργείου που διάλυσε το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο την ώρα που εδώ κάτω παλεύουμε να βρούμε κοινό βηματισμό στο διεκδικητικό πλαίσιο που θα υιοθετήσει η ΔΟΕ .

Αν αυτό γινόταν σε άλλες εποχές, με διαφορετικές κυβερνήσεις και διαφορετικές παρατάξεις θα είχατε κάψει την αίθουσα. Επίσης, συναδέλφισσα της ΑΕΚΕ δεν είσαι καλά πληροφορημένη. Η ΔΗΣΥ, η δική μας παράταξη, κατέθεσε γραπτά την πρόταση στην ΑΔΕΔΥ  για 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση και Ενιαίο 14χρονο σχολείο και όχι εσείς.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ενώ η προσχολική εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα στα ανεπτυγμένα κράτη μια και αποτελεί τον πιο έγκυρο προγνωστικό δείκτη για τη μετέπειτα προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη και επιτυχία , στη χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν!!

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια άνοιξαν την όρεξη σε δημάρχους, επιχειρηματίες που διόλου δεν τους απασχολούν οι μαθητές, η κοινωνία, η ευημερία του τόπου και η κυβέρνηση με τις ιδεοληψίες, τις παλινωδίες και το λαϊκισμό παίζει το παιχνίδι αυτό πολύ καλά!!! Από την άλλη η ΝΔ, η εν δυνάμει κυβέρνηση όπως αρέσκεται να λέει και να πιστεύει, στο πρόγραμμα για την Παιδεία αναφέρει ενιαία προσχολική αγωγή 0-6.

Φτάσαμε στο σημείο και με δικά μας λάθη και διαχωρισμούς να αγωνιζόμαστε σήμερα για τα αυτονόητα, καθώς  μεμονωμένες ομάδες κανόνιζαν συναντήσεις  με στελέχη του Υπουργείου, γιατί θεωρούσαν πως έχοντας ιδεολογικούς φίλους και κολλητούς θα έδιναν λύσεις και δαφνοστεφανωμένες θα αναγνωριζόταν ως λυτρωτές του κλάδου.

Εσείς εδώ μέσα μέχρι πέρσι φωνάζατε για σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, οι παρατάξεις σας δε συμφωνούσαν σε ενιαία 14χρονη Εκπαίδευση, με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική. Αυτά ακούει και αυτά  μεταφέρατε στον Υπουργό σας και αυτά τώρα χρησιμοποιεί ως επιχειρήματα!!!

Εμείς λέμε πως το Νηπιαγωγείο είναι σχολείο, είναι το πρώτο σχολείο, με δική του αυτοτέλεια που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μικρών μαθητών, ηλικίας 4-6. Γι αυτό και προτείνουμε την αλλαγή της Προσχολικής Αγωγής σε Πρωτοσχολική Εκπαίδευση ίσως, τονίζοντας την Εκπαίδευση.

Συνεργασία της ΔΟΕ, του ΙΠΕΜ με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεών μας. Ουσιαστική θεσμοθέτηση του ωραρίου μας και σεβασμός στις ιδιαιτερότητες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου. Υποχρεωτικό ολοήμερο Νηπιαγωγείο με ίδρυση οργανικών θέσεων. Θεσμοθέτηση Προγράμματος  ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ από το ένα σχολείο στο άλλο. Ουσιαστική λειτουργία και σεβασμός του Συλλόγου Διδασκόντων. Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο με έγκαιρη και μόνιμη στελέχωση των ΚΕΔΔΥ, Ενίσχυση των ΕΔΕΑΥ. Διευκόλυνση στο ωράριο των Αιρετών Νηπιαγωγών. Μείωση αριθμού μαθητών 1-15.

Η πραγματικότητα που ζούμε ζοφερή. Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλαίσιο της ΔΟΕ για την Παιδεία που μας αξίζει. Και όσον αφορά στο απαξιωτικό σχόλιο του Υπουργού για τα τακούνια δηλώνουμε πως τα τακούνια ενίοτε γίνονται όπλο στον αγώνα προάσπισης του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click