Ένας αναπληρωτής δάσκαλος απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα συμβάντα κατά την επίσκεψη Μπαξεβανάκη

 

 

Από τις 17 Μαρτίου που έγινε η σύσκεψη φορέων με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην αίθουσα του Διοικητηρίου έχει ξεκινήσει ένας «γύρος» απαντήσεων για τη συγκεκριμένη συνάντηση.
Συνάντηση, που τελικά πραγματοποιήθηκε ανοιχτά, αφού στην αρχή υπήρξαν διαμάχες για το αν θα πρέπει όλοι οι παρευρισκόμενοι να συνομιλήσουν με τον Υφυπουργό ή όχι.
Για αυτό το λόγο μάλιστα στην είσοδο της αίθουσας Π. Φωτέας υπήρξε και αστυνομία, αυτή ήταν η βασική αιτία που στάλθηκε η πρώτη ανακοίνωση από τους εκπαιδευτικούς, στη συνέχεια ακολούθησε ανακοίνωση από το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα εστάλη απάντηση από έναν αναπληρωτή δάσκαλο.

Ακολουθεί η απάντηση:
Με έκπληξη διάβασα  την απάντηση του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας προς τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη.
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αν στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τα μέλη της επιτροπής παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγαν τόσο αισχρά ψευδή και ανακρίβειες.
Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας και των ΕΛΜΕ. Δεν επετράπη η είσοδος σε όλους γιατί στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν face control στην είσοδο της αίθουσας. Μετά την γενική κατακραυγή των εκπαιδευτικών άνοιξαν οι πόρτες.
Αναφέρουν ότι οι ίδιοι κάλεσαν τον Υφυπουργό Παιδείας για να μιλήσει για τις αλλαγές στην παιδεία και κάποιες παρατάξεις δημιούργησαν τεχνητά επεισόδια. Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια προπηλάκιζαν κάθε πολιτικό πρόσωπο και αντιδρούσαν σε κάθε εκδήλωση παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως αντιμνημονιακούς κύρηκες,
Αναφέρουν ότι τα τελευταία 2 χρόνια οι εκπαιδευτικοί πήραμε ανάσα. Όχι ανάσα δεν πήραμε αλλά η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια γενικεύτηκε. Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που επέβαλαν αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια μας έφερε σε χειρότερη θέση απ` ότι ήμασταν.
Αναφέρουν και δεν ντρέπονται ότι αύξησαν τα κονδύλια για την παιδεία τη στιγμή που  πολλά σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο για θέρμανση. Με πρόσφατη Υπουργική απόφαση φορολογούν και τα πενιχρά έσοδα που είχαν τα σχολεία από τα ενοίκια των κυλικείων.
Αναφέρουν ότι διευρύνθηκε η δημοκρατία στα σχολεία με την ψήφο των εκπαιδευτικών στην επιλογή της διοίκησης. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχουν αφήσει τα σχολεία χωρίς διοίκηση 3 μήνες πριν κλείσουν, τρέχοντας παράλληλα να αλλάξουν τον συγκεκριμένο νόμο.
Αναφέρουν ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κενά. Πράγματι δεν υπήρχαν κενά, αφού μείωσαν τις ώρες στο ολοήμερο σχολείο, αφαίρεσαν τον υπεύθυνο δάσκαλο του ολοημέρου, κατάργησαν τα σχολεία ΕΑΕΠ, μείωσαν τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη. Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που δούλευαν πέρυσι φέτος έμειναν άνεργοι.
Είπαν πολλά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας ανέφεραν τίποτα για τους μόνιμους διορισμούς που έχουν υποσχεθεί οι Υπουργοί Παιδείας και τα στελέχη τους τα τελευταία 2 χρόνια. Ο κ Μπαλτάς έταξε 7.000 μόνιμους διορισμούς, ο κ. Φίλης 20.000 για να έρθει ο κ Μπαξεβανάκης στη Μεσσηνία και να μας απαντήσει κανένας μόνιμος διορισμός γιατί δεν το επιτρέπουν οι θεσμοί.
Καλό θα ήταν τα μέλη της επιτροπής παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να επισκεφθούν τα σχολεία της Μεσσηνίας, να ενημερωθούν για τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και να μην προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Κορομηλάς Περικλής
Αναπληρωτής Δάσκαλος
Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click