ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εργαζομένων σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ ΕΜΠ, καθώς και στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παραπέμπονται σε δίκη τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, διωκόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η δίωξή τους στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών και στην αγωνιζόμενη ακαδημαϊκή κοινότητα, εντάσσεται σε μία ευρύτερη επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και στις μνημονιακές πολιτικές γενικότερα. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση δίωξης. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων υποθέσεων εναντίον πανεπιστημιακών, εργαζομένων και φοιτητών που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, τους τελευταίους μήνες.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και δηλώνει τη ρητή αντίθεσή της στις διώξεις αυτές.

• Ζητά να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης

• Καταγγέλλει τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές

• Καλεί όσους συναδέλφους και όσες συναδέλφισσες βρίσκονται στην Αθήνα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους συλλόγους ΔΕΠ και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, στα Δικαστήρια Ευελπίδων (Η’ Μονομελές Πλημ/κείο) τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click