Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Νίκο Αμανάκη

 

Εκπροσωπώντας όλους όσους συμπορεύτηκε σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες, αλλά και ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, αποχαιρετώ ένα σπουδαίο άνθρωπο, έναν πολύτιμο φίλο, έναν ασυμβίβαστο αγωνιστή, μια μεγάλη προσωπικότητα, έναν άξιο δάσκαλο, τον Νίκο Αμανάκη.

Ο Νίκος μας άφησε νωρίς

Η βροντερή μπάσα φωνή του με την κρητική προφορά, δεν θα αντηχήσει ξανά στις αίθουσες των γενικών συνελεύσεων. Η επιβλητική κορμοστασιά του, δεν θα ξαναπορευτεί στους δρόμους του αγώνα. Το τραγούδι, τα ανέκδοτα και τα αστεία του, δεν θα ξανασυντροφέψουν τις παρέες μας. Η ζεστασιά και η τρυφερότητα της καρδιάς και των λόγων του δεν θα παρηγορήσουν ξανά τους φίλους που έχουν ανάγκη.

Ο Νίκος ήταν σπουδαίος

Έχαιρε καθολικής αναγνώρισης από τους συναδέλφους του σε όποιον παραταξιακό χώρο και αν ανήκαν. Όταν μιλούσε ο Νίκος, καρφίτσα να έπεφτε ακουγόταν. Πάντα είχε κάτι σημαντικό να πει. Σε όλες τις συνθήκες και τις συγκυρίες έδειχνε την ανωτερότητά του.

Ο Νίκος ήταν παλικάρι

Από τα έδρανα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου μέχρι τις τελευταίες εκλογές, δύο εβδομάδες πριν, σε μια διαδρομή 36 χρόνων, έδωσε το παρόν σε όλους τους αγώνες όρθιος, ασυμβίβαστος, στην πρώτη γραμμή!

Ο Νίκος ήταν στήριγμα

Από τα φοιτητικά μας χρόνια, μέχρι χτες, οι σύντροφοί του νιώθαμε ασφάλεια ακόμα και στα πιο δύσκολα, γυρνώντας το κεφάλι και βλέποντας δίπλα μας τον γίγαντα με την καρδιά παιδιού.

Η απώλεια είναι μεγάλη

Για τα παιδιά του, για την αγαπημένη του σύντροφο, για τους συγγενείς και τους φίλους του, για τους συναγωνιστές του, για τους συναδέλφους του, για τους μαθητές του, για όλους! Το πέρασμά του από τη ζωή όμως άφησε βαθιά ίχνη. Όλοι όσοι τον γνώρισαν πάντα θα έχουν κάτι να θυμηθούν από τον Νικόλα και αυτό ελαφραίνει λίγο τον αβάστακτο πόνο. Ο Νίκος θα ζει μέσα από τις θύμησές μας!

Καλό ταξίδι Νίκο, δάσκαλε, φίλε, αδελφέ, συναγωνιστή!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

Σταύρος Πετράκης

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ

Γραμματέας του Πανελλαδικού Συμβουλίου

της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click