Η σοβαρότητα και ο σωστός προγραμματισμός σε όλο του το μεγαλείο!!

Τον Αύγουστο 2017 με Προεδρικό διάταγμα η ώρα σίτισης

θεωρείται διδακτική...

Τον Δεκέμβριο 2017 υπογράφουν ότι δεν θεωρείται διδακτική!!

 

           

                Το χρονικό της αστειότητας έχει ως εξής:         

 

                1. Το καλοκαίρι του 2017, χωρίς κανένα διάλογο το υπουργείο Παιδείας εκδίδει το ΠΔ 79. Η ώρα σίτισης - χαλάρωσης θεωρείται ως διδακτική και προσμετράται στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών (ΠΔ 79/2017, άρθρο 11Α, παρ. 16):

"... ιβ) Η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης εντάσσεται στην παιδαγωγική διαδικασία και θεωρείται ως διδακτική ώρα για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ορίζονται με σχετική πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων ως υπεύθυνοι Ολοήμερου Προγράμματος τη συγκεκριμένη ημέρα καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν την επίβλεψη της διαδικασίας σίτισης των μαθητών και διδάσκουν την επόμενη 2η ώρα του Ολοήμερου Προγράμματος"

                Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι συνδικαλιστικοί ανεμόμυλοι πανηγυρίζουν για το μεγαλειώδες έργο της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!

                2. Στο τέλος Οκτωβρίου 2017 το υπουργείο Παιδείας εκδίδει διευκρινιστική εγκύκλιο (184795/Δ1/30-10-2017):

"... 3. Αναφορικά με την ώρα της σίτισης – χαλάρωσης ισχύει η περ. ιβ) της παρ. 16 του άρθρου 11Α του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Β). Σε κάθε περίπτωση, η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης θεωρείται ως διδακτική ώρα για τον υπεύθυνο του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος υποχρεωτικά παρευρίσκεται και εποπτεύει τη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου και του υπεύθυνου του Ολοήμερου Προγράμματος, για τους οποίους η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης θεωρείται διδακτική δεν υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της 2ης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος."

            Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι συνδικαλιστικοί ανεμόμυλοι "κατακεραυνώνουν" όσους τολμούν να πουν ότι η εγκύκλιος είναι παράνομη γιατί αλλάζει το Προεδρικό διάταγμα!!

                3. Με τον  ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, το υπουργείο Παιδείας, διορθώνει στα μουλωχτά την εγκύκλιο:

"... η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης θεωρείται διδακτική δεν υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος"

                Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι συνδικαλιστικοί ανεμόμυλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι έγινε."Σφυρίζουν" αδιάφορα αλλά η περηφάνια τους για το τεράστιο έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπαίδευση παραμένει!!

                4. Αρχές Δεκεμβρίου 2017, τρεις μήνες μετά την έκδοση του ΠΔ 79, με δελτίο τύπου,ο υπουργός Παιδείας ενημερώνει πως υπέγραψε στην Τρόικα,ότι η ώρα σίτισης δεν θα θεωρείται πια διδακτική και δεν θα προσμετράται στο ωράριο των εκπαιδευτικών!!

                Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι συνδικαλιστικοί ανεμόμυλοι εξαφανίστηκαν... Η τσαλακωμένη τους περηφάνια από το τεράστιο έργο της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγνοείται... Μαζί τους αγνοείται και το τελευταίο ψήγμα σοβαρότητας του υπουργείου Παιδείας...

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click