Άμεση κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη!

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην ανεργία!

           

Με το άρθρο 64 του ν.4692/2020 καταργήθηκε η διάταξη του άρθρου 66 του ν.4589/2019 (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που αφορούσε στην τριετή διάρκεια ισχύος των αξιολογικών πινάκων κατάταξης των υποψήφιων προς πρόσληψη και διορισμό εκπαιδευτικών και οι πίνακες ισχύουν, πλέον, για δύο έτη. Οι υπάρχοντες οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και, κατά συνέπεια, λήγει η διάρκεια ισχύος τους το τρέχον έτος.

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι η πολιτική του ηγεσία ήταν αυτή που μείωσε -ορθώς- τη διάρκεια ισχύος τους, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την κατάρτιση νέων πινάκων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ολιγωρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τη ΔΟΕ (5 Ιανουαρίου 2022), η απάντησή στο ερώτημα γιατί δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων, όπως ορίζει ο νόμος, ήταν πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και πως έχει γίνει ερώτημα στο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας!!!

Οι προθεσμίες πλέον είναι ασφυκτικέςκαι είναι σαφής η αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για την έκδοση νέας προκήρυξης και την κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κρυφτείπίσω από το ψευτοεπιχείρημα πως ο υπερβολικός φόρτος εργασίας του ΑΣΕΠ δεν επιτρέπει την κατάρτιση των πινάκων και να επιχειρήσει να μετακυλήσειτις ευθύνες σε τρίτους. Η στελέχωση των Ανεξάρτητων Αρχών αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης. Όταν το Υπουργείο νομοθετούσε, γνώριζε τα δεδομένα και οφείλει να εφαρμόσει τον Νόμο. Θα πρέπει να γνωρίζει πως:

  • δεν μπορεί να παίζει με τους προγραμματισμούς ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι αποφοίτησαν από τις Σχολές τους, δεν έχουν τη δυνατότητα ένταξης στους πίνακες οι οποίοι είναι «κλειδωμένοι»!
  • δεν μπορεί να αδιαφορεί για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι για δύο χρόνια άνεργοι, εξ αιτίας ενός λάθους αξίας τριών ευρώ, στην πληρωμή του σχετικού παράβολου για την ένταξή τους στους υφιστάμενους πίνακες!
  • δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν αποκτήσει την τελευταία διετία, με κόπο και οικονομικό κόστος, επιπλέον τίτλους σπουδών, τους οποίους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προκειμένου να μοριοδοτηθούν, καθώς οι πίνακες είναι «κλειδωμένοι»!

Οποιαδήποτε σκέψη για νομοθέτηση παράτασης της ισχύος των υφιστάμενων πινάκων για ένα ακόμη έτος είναι άδικη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.Μια τέτοια ενέργεια θα έχει οδυνηρές συνέπειες για χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι εξ αιτίας της μη εφαρμογής ψηφισμένων νόμων και χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία απολύτως ευθύνη, θα βρεθούν για μία ακόμη χρονιά στην ανεργία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από το ΑΣΕΠ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάρτιση των νέων πινάκων.

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click