ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ…

Τελειώσαμε με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ήρθε η ώρα να τελειώσουμε και με τον χρυσαυγιτισμό!

 

           

Η άθλια τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του, μέσω του φωτογραφικού υλικού που οι ίδιοι οι δράστες δημοσίευσαν με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί σε βάρος των Εβραίων και η χούντα των συνταγματαρχών κατά της νεολαίας,  πρέπει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων όχι μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η απερίφραστη καταδίκη της βαρβαρότητας αποτελεί υποχρέωση για τον κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο για τους εκπαιδευτικούς. Τέτοιες πράξεις βίας μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία, διότι παραβιάζουν  τα θεμελιώδη δικαιώματα της ζωής,  της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας στην έκφραση καθώς και τα δικαιώματα της ελευθερίας στην επιστήμη, την έρευνα και τη διδασκαλία.

Οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι, που επιχειρούν να μετατρέψουν για  ακόμη μια φορά  τα Πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας,  καταπατώντας  το ακαδημαϊκό άσυλο των ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης, πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο σκοταδισμός δεν πρέπει να  επικρατήσει και αυτή τη φορά. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών  της Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση η οποία όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστια ευθύνη καθώς δεν έχει κάνει τίποτα για το τεράστιο θέμα, να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

 

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click