Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…                                                                  

 

                                                                                                                                                                                                                                           Δημοκρατική Συνεργασία Εκπ/κων Π.Ε. Μαγνησίας

 

Για ακόμη μια φορά το υπουργείο παιδείας επιβεβαιώνει  τους φόβους και τις προβλέψεις μας.  Σειρά έχει η επικοινωνιακή εξαγγελία της δίχρονης  προσχολικής εκπ/σης.                          

Μετά την διάλυση των ολοήμερων  σχολείων, τη μείωση των ωρών διδασκαλίας όλων των κλάδων, τη  μείωση αριθμού αναπληρωτών, τη «μεταμόρφωση» της ειδικής αγωγής, τους «συνεχόμενους διορισμούς» των τριών τελευταίων ετών, ακολουθεί  η δίχρονη προσχολική αγωγή.                                                                                                                                  

Συνηθισμένη η κυβέρνηση στον επικοινωνιακό τρόπο αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων, (άλλα εξαγγέλλουν και δηλώνουν δημόσια και τελικά άλλα υλοποιούν), έστησαν 3μελείς επιτροπές εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής , γνωμοδοτικού χαρακτήρα, για να τις χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι  στη μη υλοποίηση της εξαγγελίας τους.  Δεν μπορεί σε ολόκληρη την επικράτεια να έχουν ψηφίσει θετικά τουλάχιστον τα δυο μέλη των επιτροπών για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και αυτή την απόφαση  να μην την υλοποιεί το υπουργείο, ενώ  δημόσια είχε δηλώσει την πρόθεση να προχωρήσει στην εφαρμογή της.

Τι τις ήθελαν τότε τις τριμελείς επιτροπές;  Ας ρωτούσε το υπουργείο απευθείας τους δήμους και τους ιδιοκτήτες κέντρων παιδικών σταθμών, τι θέλουν και τι δεν θέλουν να γίνει. Γνωρίζοντας όμως τις προθέσεις των δήμων και μη θέλοντας να ξεβολέψει συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μη υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής και μάλιστα στα μεγάλα αστικά κέντρα, το υπουργείο παιδείας για μια ακόμη φορά θέλει  να τα έχει καλά με όλους. … Και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ». Σ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την εκπαίδευση μικρών παιδιών, δεν μπορούμε να αλληθωρίζουμε  προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν μπορούν τα πάντα να είναι μια προσπάθεια για  να είμαστε αρεστοί σε όλους.

 Χαιρετίσαμε την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων της δίχρονης προσχολικής αγωγής και κατακρίναμε όσους αρνητικά ή ουδέτερα στάθηκαν στην εφαρμογή της. Όμως η κυβέρνηση κι εδώ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εξανέμισε όλους τους αγώνες μας, τις προσδοκίες, τα όσα η ίδια είχε πει.  Αλήθεια στην ουσία θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή;  Νότιο Πήλιο, Ζαγορά, Σκόπελος και Αλόννησος δεν έχουν ούτε το 10% των νηπιαγωγείων της Μαγνησίας. Για ποια δίχρονη προσχολική μιλάμε στο νομό μας; Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε ν΄ αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της, με την πεποίθηση πως η παιδεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και η δίχρονη προσχολική αγωγή αποτελεί την βάση της.

                                                                    Δημοκρατική Συνεργασία Εκπ/κων Π.Ε. Μαγνησίας

 
 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click