ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η μεγάλη απάτη με την υποχρεωτική προσχολική αγωγή στην Κέρκυρα 

 

Η μεγάλη απάτη με την υποχρεωτική προσχολική αγωγή στην Κέρκυρα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Τα πράγματα είναι απλά και προβλέψιμα:

Η κυβέρνηση έχοντας κατευθύνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να ασκήσει τσάμπα πολιτική δήθεν γενίκευσης της προσχολικής αγωγής.

Οι δήμοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα των 184 επιλέχτηκαν με λογιστικά - αριθμητικά κριτήρια, που δεν σχετίζονται με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της χώρας, στους οποίους δεν υπάρχει καθόλου ή είναι ελάχιστο το κόστος εφαρμογής σε υποδομές και προσωπικό και μπορεί άμεσα να "γενικευτεί" η προσχολική αγωγή.

Και είναι τραγελαφικό το δεδομένο ότι ήδη στους δήμους αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία των προνηπίων φοιτά στο νηπιαγωγείο, όπως θα αποδειχτεί τον επόμενο μήνα από τις εγγραφές των παιδιών, όπου θα διαπιστωθεί ελάχιστη αύξηση του αριθμού στις εγγραφές τους.

Φυσικά στον κατάλογο δε συμπεριλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των πρωτευουσών των περιφερειακών ενοτήτων, όπως και οι δήμοι της Αττικής. Σε κανέναν από τους μεγάλους Δήμους της χώρας (με ελάχιστες εξαιρέσεις που ερμηνεύονται για πολιτικούς λόγους, π.χ Ιωάννινα, περιφέρεια της Υφυπουργού Παιδείας κ.ά) δεν εφαρμόζεται, σε περιοχές όπου θα είχε αξία η υποχρεωτική προσχολική αγωγή, γιατί εκεί θα συνδυαζόταν με την ίδρυση τμημάτων και Νηπιαγωγείων και την πρόσληψη νηπιαγωγών.

Εκεί η πολιτική της δίχρονης προσχολικής αγωγής παραπέμφθηκε στο μέλλον!

Όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε τον τελευταίο καιρό με τις τριμερείς επιτροπές ήταν απόλυτα υποκριτικό και παραπλανητικό.  Επιχειρήθηκε με αυτόν τον τρόπο να μεταβιβαστεί η ευθύνη της (προαποφασισμένης) μη εφαρμογής στα μεγάλα αστικά κέντρα στους δημάρχους ή στα κατώτερα στελέχη της εκπαίδευσης. Παιδική χαρά είναι οι άνθρωποι!

Όσοι σήμερα αναζητούν υπεύθυνους στους δήμους ή στις υπηρεσίες της εκπαίδευσης εναρμονίζονται με τις κυβερνητικές επιλογές του θολού και απροσδιόριστου τοπίου ευθυνών και πολιτικών επιλογών, που προκαλεί η επικοινωνιακή στρατηγική του Υπουργείου Παιδείας.

Η κυβέρνηση ήξερε, μεθόδευσε και αποφάσισε κάτι που όλοι ξέραμε: κοινωνική πολιτική χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το κράτος!

Στην Κέρκυρα, όπως ήταν αναμενόμενο η προσχολική αγωγή θα εφαρμοστεί στους Παξούς!!! Δηλαδή εφαρμογή στο 50 % των Δήμων μας!!!!!!!!!! Η απόφαση ήταν απολύτως αναμενόμενη και μόνο για αφελείς ήταν η κουβέντα για διεκδίκηση της ομοφωνίας στην τριμερή επιτροπή, πιστεύοντας ότι αν πείσουμε το Δήμαρχο και το Διευθυντή εκπαίδευσης θα πετύχουμε την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στην περιφερειακή ενότητά μας. Μιλάμε για τακτική και συνδικαλισμό της πλάκας!

Τώρα αναζητούν νέο ένοχο, για να τον βάλουν στη θέση του! Υποψιάζονται το παρασκήνιο, τον κακό υπάλληλο, το διπρόσωπο Δήμαρχο… Στον μόνο που δε θα αναζητήσουν ευθύνες και δε θα καταγγείλουν είναι ένα στιβαρό κυβερνητικό σύστημα αποπροσανατολισμού και φτώχειας που μας εξαπατά και υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Τέλος πάντων! Είναι θέμα χρόνου να απεμπλακούμε από τα πολλά τα λόγια τα μεγάλα και κενά! Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Με όλους εσάς που αγωνιάτε  να αλλάξουμε τα πράγματα και να ορθώσουμε το ανάστημά μας.

 

 

 

 

 

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click