Η τραγική γελοιότητα κάποιων "νάνων" που ένιωσαν "γίγαντες" όταν τους όρισαν αριστερούς αντιμνημονιακούς αξιολογητές!!

                           Τα όρια της ατομικής αυτογελιοποίησης έχουν προσωπικά χαρακτηριστικά και κώδικες και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος κανείς εξωτερικός παράγοντας δεν μπορεί να παρέμβει αποτρέποντας γελοίες, και χυδαίες συμπεριφορές να γίνουν πραγματικότητα. Το μόνο που απομένει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι μέσω της ανάδειξης τους να σταλεί το μήνυμα ότι το κάθε "ψώνιο" που νομίζει πως κατέχει εξουσία για κάποια χρονική περίοδο, δεν μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα και να μην υπόκειται σε σκληρή κριτική.

                Η υπόθεση είναι τόσο εξόφθαλμα γελοία που θα μπορούσε να ήταν και ανέκδοτο: Ελάχιστες ημέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των διευθυντών σχολείων, αλλάζει η σύνθεση του συμβουλίου σε ότι αφορά δύο μέλη, προφανώς προκειμένου να τοποθετηθούν "βολικοί, εύκαμπτοι κολαούζοι" του νέου συστήματος εξουσίας. Η τοποθέτησή τους γίνεται χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί σε κανέναν άλλο και χωρίς να ζητηθούν ποτέ από κανέναν αιτήσεις, έστω και για τα μάτια του κόσμου, για την κατάληψη των θέσεων! Με ορισμό λοιπόν, οι εκλεκτοί, τοποθετούνται στις θέσεις. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ξαναγίνει τοποθέτηση σε θέση, χωρίς προηγούμενη διαδικασία υποβολής αίτησης!!

                Το θέμα πιθανόν να είχε ξεχαστεί από όλους, εάν δεν υπήρχε από τους συγκεκριμένους απαράδεκτη αντισυναδελφική συμπεριφορά. Παρερμηνεύοντας τον ρόλο τους και σίγουρα νιώθοντας ότι ξαφνικά απέκτησαν τεράστιο μπόι, υπέβαλλαν ορισμένους συναδέλφους σε μια διαδικασία ερωτήσεων γενικών γνώσεων που καμία σχέση δεν είχε με την εκπαίδευση καθώς και με τη διαδικασία που συμμετείχαν. Προφανώς είχαν "συνεπαρθεί" από τον ρόλο τους και ένιωθαν ως παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιού!

                Οι σκληροί λοιπόν "τιμωροί" αξιολογητές, εκ των οποίων ο ένας δεν έχει πατήσει παρά ελάχιστο χρόνο σε σχολική τάξη, ο δε άλλος, δεν έχει ασκήσει ποτέ του διοίκηση στην εκπαίδευση, απέχει συστηματικά από τους αγώνες του κλάδου και για ένα μικρό διάστημα παρίστανε τον διαδικτυακό αντιμνημονιακό γίγαντα, έκαναν χωρίς ντροπή  ερωτήσεις για την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα(!!), για τον σκηνοθέτη Στανισλάφσκι(!!) σε συναδέλφους με ακαδημαϊκά προσόντα, με διαδρομή στην εκπαίδευση, με λειτουργία σε θέσεις ευθύνης.

                Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση της ερώτησης σε συνάδελφο: Έχετε διαβάσει το βιβλίο του Μακιαβέλι, "ο Ηγεμόνας" και όταν η απάντηση ήταν αρνητική ακολούθησε το υποτιμητικό σχόλιο: "Κακώς! Θα έπρεπε να το είχατε διαβάσει!!!"

                Είναι ξεκάθαρο πως στο εκπαιδευτικά "θολωμένο" μυαλό του "νάνου αξιολογητή που ξαφνικά ένιωσε γίγαντας", ο Μακιαβελισμός είναι απαραίτητο στοιχείο άσκησης σχολικής διοίκησης! Έχοντας προφανώς διαβάσει μόνο τον τίτλο του βιβλίου, ή σε καλύτερη εκδοχή χωρίς να καταλάβει την πραγματική ουσία και ευρισκόμενος σε απόλυτη σύγχυση θεώρησε πως η λογική του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" είναι εφόδιο διοίκησης!! Τέτοιο τεράστιο επίπεδο!!

                Για αυτή του μάλιστα την ερώτηση για την οποία έχει γίνει καταγέλαστος σε όλη τη Χώρα, δηλώνει ακόμα και τώρα περήφανος και ξεχωριστός!! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...  

                Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση καθώς οι καιροί είναι περίεργοι, πως βασικό προαπαιτούμενο και των συναδελφικών σχέσεων, είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου. Κάθε συμπεριφορά που δεν θα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση θα έχει την απάντηση που θα της αρμόζει. Κανείς συνάδελφος δεν θα μείνει μόνος απέναντι στον αυταρχισμό της κάθε εφήμερης εξουσίας.

                Ενημερώνουμε και τους μελλοντικούς "νάνους" που πιθανόν θελήσουν να μετατραπούν σε "γίγαντες", πως θα βρουν απέναντί τους όλους τους συναδέλφους. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς.

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκίδας

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click