Μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!

 

Ενώ συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια κυβερνητικής θητείας, η κυβέρνηση ανανεώνει τις ελπίδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών για πολλοστή φορά εξαγγέλλοντας το διορισμό τους σε βάθος τριετίας!

Δύο μήνες περίπου μετά τη συνάντηση με τη ΔΟΕ ο Υπουργός της Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλους αυτής της εβδομάδας θα προχωρήσει στη νομοθέτηση των διορισμών για την επομένη χρονιά με 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και σε βάθος τριετίας με άλλους 10.500 που θα αφορούν την Γενική Αγωγή. Σύνολο δηλαδή 15.000 και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο Κλάδος μας έχει θέσει ως πρώτο ζήτημα διεκδίκησης εδώ και χρόνια το θέμα των μόνιμων διορισμών στην Π.Ε. Οι παρακάτω αριθμοί των μέχρι στιγμής προσλήψεων αναπληρωτών στην Π.Ε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι οι αναπληρωτές δίχως άλλο καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες στην εκπαίδευση και δικαιώνουν τη θέση μας για την ύπαρξη χιλιάδων κενών που απαιτούν μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα.

 

Ο κλάδος έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα αλλά το Υπουργείο προφανώς καθυστέρησε λόγω των εκλογών των Αιρετών να ανακοινώσει, όπως είχε δεσμευτεί στις ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, τις προθέσεις του.

Απλά περιέγραψε ότι το σύστημα αυτό θα έχει τρείς πυλώνες κριτηρίων: Την προϋπηρεσία, τα επιστημονικά και τα κοινωνικά.

Ειδικά για την προϋπηρεσία όπως έγινε γνωστό μέσω των διαρροών (καλοθελητές πάντα υπάρχουν) θα θέσει όριο, δηλαδή ταβάνι στους μήνες προϋπηρεσίας. Διαγράφοντας έτσι χρόνο προϋπηρεσίας από την περιπλάνηση των συναδέλφων αναπληρωτών στις εσχατιές της πατρίδας μας!

Για το ζήτημα αυτό ως Αιρετός του Κλάδου πήρα θέση και προεκλογικά βάζοντας πάνω απ’ όλα το δίκαιο και την ισονομία χωρίς ψηφοθηρικούς υπολογισμούς μακριά από λογική του «στρίβειν» δια του αρραβώνος που ακολούθησαν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων κυβερνητικών και μη, ψαρεύοντας σε θολά νερά.

Ως Αιρετός Εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε στο ΚΥΣΠΕ και πιστός στις αρχές και τις διεκδικήσεις του Κλάδου, ζητώ από τον Υπουργό Παιδείας:

  • Να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση ίσων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
  • Να προχωρήσει εδώ και τώρα στην νομοθέτηση όλων των μονίμων διορισμών Γενικής και Ειδικής Αγωγής χωρίς χρονοδιαγράμματα που παραπέμπουν στο μέλλον και πιθανά εξελιχθούν για μια ακόμη φορά σε προεκλογική δέσμευση χωρίς αντίκρισμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί με τον αγώνα μας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για το Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας!

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος­­

 

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click