Χαλκίδα 21/2/2017

 

Οι γραφικοί υπερασπιστές του συνδικαλιστικού χαβαλέ  ....εν δράσει…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Συλλόγου Χαλκίδας           


 Μετά από αρκετό καιρό απραξίας, αμηχανίας και εξαφάνισης, ξετρύπωσαν "από τα λαγούμια τους", οι πρώην δήθεν "ασυμβίβαστοι", "αντιμνημονιακοί", "αγωνιστές" που νόμιζαν ότι ο αέρας της πρόσκαιρης δημοσιότητας θα τους κρατούσε για πάντα στο προσκήνιο. Αυτοί που πίστευαν πως είτε αφήνοντας το βόλεμα σε θέσεις διοίκησης, βουλευτικές, γραφείων εκπαίδευσης και διάφορα άλλα αριστερά και προοδευτικά..., θα παρίσταναν το νέο, άσπιλο και αμόλυντο, λες και οι διαδρομές του καθενός δεν είναι γνωστές.

Τώρα που ο αντιμνημονιακός τους οίστρος ξεφούσκωσε, τώρα που καταπίνουν "αμάσητα" τα μνημόνια που θα έσκιζαν, τώρα που η "περηφάνια" της διαπραγμάτευσης έγινε θρήνος και οδυρμός για την ελληνική κοινωνία, αυτοί παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Ζουν στο δικό τους παράλληλο σύμπαν.

 Αυτοθαυμαζόμενοι στον παραμορφωτικό καθρέφτη των ατομικών και συλλογικών τους φαντασιώσεων, νομίζουν ότι απόκτησαν γιγαντιαίο πολιτικοσυνδικαλιστικό ανάστημα. Τι και αν η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά, αυτοί συνεχίζουν να σκιαμαχούν! Για όλα τα ανώδυνα, έχουν κάτι να πουν με τον "αέρα" του άσχετου που νομίζει ότι τα έμαθε όλα! Για τα ουσιαστικά και επίκαιρα βέβαια σιγή...

 Σιωπή, για τις «αριστερές» μειώσεις μισθών και συντάξεων, για την ανεργία χιλιάδων εκπαιδευτικών, για την κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ, για τη διάλυση του ολοήμερου δημοτικού και νηπιαγωγείου!

 Ούτε λέξη, για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που παλιά κατήγγειλαν, για τη μείωση του αφορολόγητου, για τις τραγικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, για την αναδρομική φορολόγηση με 29% των μισθωμάτων των κυλικείων!

  Αφωνία, μπροστά στον Φίλη που κορόιδευε τους αναπληρωτές με δήθεν  χιλιάδες διορισμούς, μπροστά στον σύντροφό τους Ζουράρη που χάριζε ελληνικά νησιά!

  Ούτε λόγος, για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, για το ΕΚΑΣ, για τον κατώτερο μισθό 751 ευρώ!

  Και ενώ ξεχνούν όλα αυτά δεν ξεχνούν την προσφιλή τους τακτική της συνδικαλιστικής ανθρωποφαγίας νομίζοντας πως έτσι αλλάζουν την ατζέντα της πραγματικότητας!

 Έτσι λοιπόν αφού κατάπιαν όλα τα προηγούμενα, εμφανίστηκαν να ενδιαφέρονται μόνο για τον αυξημένο αριθμό ΕΔΕ που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με αφορισμούς αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις τις οποίες δεν είναι σε θέση ούτε να σκεφτούν. Προσπαθούν κιόλας να εμφανίσουν ευθύνες σε παρατάξεις, για ένα θέμα που όλοι ενωμένοι πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά. Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, αντισυναδελφικά και απαράδεκτα!

 Παραβλέπουν συνειδητά βέβαια γιατί δεν τους εξυπηρετεί συνδικαλιστικά, το κλίμα που δημιούργησε ανάμεσα σε συναδέλφους και γονείς η κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης που στηρίζουν. Πού είναι η παραταξιακή τους καταγγελία για αυτά που ισχυρίζονται; Πού είναι η πρότασή τους για δράση; Τι ακριβώς λένε ότι πρέπει να γίνει; Απολύτως τίποτα, μόνο ψευτοαπορίες!             Ανάλαφρη κουβέντα, καφενειακού τύπου, για να ξεχνάμε την κατάσταση του Δημόσιου σχολείου, που δημιούργησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Εμφανίζονται συντεταγμένα, σε κομματική αποστολή, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, για να υποστηρίξουν συντεχνιακά συμφέροντα και προσωπικές συμμαχίες εις βάρος του Δημόσιου νηπιαγωγείου, αδιαφορώντας για τις συνθήκες λειτουργίας, για την αξιοπρέπεια της εκπαιδευτικού και την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών.

Διαμορφώνουν συνδικαλιστική στάση από το γεγονός ότι μέλος τους, έχει φιλική κοινωνική σχέση με στέλεχος του σχολείου που εγκαταστάθηκε στο χώρο του νηπιαγωγείου και δεν τους καίγεται καρφί που στη συνέχεια το νηπιαγωγείο Παντειχίου  μεταστεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο! Τόση υπευθυνότητα!!

Οι συνδικαλιστικά αναλφάβητοι κάνουν και μαθήματα λειτουργίας του συλλόγου καταδικάζοντας ανακοινώσεις που και οι ίδιοι ψήφισαν και στη συνέχεια το "ξέχασαν",  απλά για να υπερασπιστούν το παρεάκι τους! Αφωνία για την πολιτική, αλαζονεία και βέλη μόνο για τους συνδικαλιστικούς τους αντιπάλους.

 Παριστάνουν ότι προήλθαν από πολιτική παρθενογένεση, ευτελίζουν κάθε έννοια δεοντολογίας, βάζουν το όνομα τους στα ψηφοδέλτια των εκλογών για να υφαρπάξουν την ψήφο των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια παραιτούνται γιατί η συμμετοχή θέλει χρόνο, κόπο, έχει κόστος και αυτοί είναι μαθημένοι στα χαλαρά και τα εύκολα.

 Ο τελευταίος σε ψήφους της ψευτοανεξάρτητης κομματικής παρεούλας, "βαφτίζεται" μετά τις παραιτήσεις των "συνδικαλιστικών λαγών", εκπρόσωπος! Άλλους ψηφίζει ο εκπαιδευτικός, άλλοι καταλαμβάνουν τη θέση ευθύνης, όπως έγινε και στις πρόσφατες εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Με ελάχιστες ψήφους, αυτοί που ούτε για διευθυντές σχολείων δεν ψηφίζονται, καμαρώνουν και νομίζουν πως μπορούν να απαξιώνουν τους πάντες. Η τζάμπα μαγκιά όμως δεν περνάει πια.

Τα στελέχη της Δημοκρατικής Συνεργασίας έχουν μάθει να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, των διεκδικήσεων, της καθημερινότητας. Προσφέροντας υπηρεσίες στον κλάδο, καταθέτοντας προτάσεις, δίνοντας μάχες. Οι συνάδελφοι της Εύβοιας το γνωρίζουν καλά και για αυτό τους εμπιστεύονται πάντα!

 Οι λασπολόγοι, οι παραχαράκτες της πραγματικότητας, οι γραφικοί υπερασπιστές του συνδικαλιστικού χαβαλέ, παρά το ότι έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε, όποτε χρειάζεται θα παίρνουν τις απαντήσεις τους. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι η εποχή της εξαπάτησης έχει περάσει προ πολλού. Με λίγα λόγια «τους έχουν πάρει χαμπάρι...»!

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

88η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ - Video

 
 
 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

Παρουσίαση βιβλίου με την ιστορία της ΠΑΣΚ

3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων Στελεχών Φωτογραφικό υλικό

Κύλιση στην Αρχή
X

Right Click

No right click