Ανακοινώσεις Αιρετού ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη

Δεν βρέθηκε ροή

Ανακοινώσεις αιρετού ΚΥΣΠΕ

Αθήνα 6-7-2016

 

Αντί να απολογηθεί, προκαλεί ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ.

 

Απίστευτο θράσος!!!

 

Αντί να απολογηθεί για τις λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια στην Π.Ε., ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ με την επιστολή-απάντησή του στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ  προκαλεί τη νοημοσύνη των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε. Κατανοούμε την απώλεια της ψυχραιμίας του, αφού με την  εισήγησή του και την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΚΥΣΠΕ χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Με μια διαδικασία-εξπρές, μέσα σε δυο λεπτά, αποδέχθηκε τις προτάσεις των Περιφερειακών Δ/ντών και καμία σημασία δεν έδωσε ούτε στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ, ούτε καν στην ηλεκτρονική καταγραφή των κενών από το σύστημα του υπουργείου. Έτσι π.χ. στους δασκάλους αποδέχθηκε τα 980 κενά των Περιφερειακών κι όχι τα 2.750 που κατέγραψε το σύστημα. Στην δε Δ/νση Πειραιά, της οποίας ο ίδιος προΐσταται, το σύστημα καταγραφής του υπουργείου έδινε για την Α΄ Πειραιά 171 κενά δασκάλων ενώ ο περιφερειακός 10 πλεονάσματα !  και για την Β΄ Πειραιά  68 κενά ενώ ο περιφερειακός  18 , κι όμως αυτός αποδέχθηκε κενά του Περιφερειακού. Για την εκτίμηση του ΠΥΣΠΕ Πειραιά, του οποίου ο ίδιος είναι πρόεδρος καμία αναφορά δεν έκανε. Το αποτέλεσμα των ενεργειών  του αυτών  ήταν ολέθριο για τους συναδέλφους. 8,78% το ποσοστό των μεταθέσεων. Το ιστορικά χαμηλότερο στην ιστορία της Π.Ε.

Αλήθεια, τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ , τον δεσμεύουν ΤΩΡΑ οι ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου τις οποίες στο παρελθόν με σθένος υποστήριζε  ή είναι, πλέον, "εντολοδόχος" των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας;Αν ήταν να υιοθετηθούν τα κενά των Περιφερειακών, και μάλιστα χωρίς ουσιαστική συζήτηση, προς τι οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ και του ΚΥΣΠΕ; Αυτή είναι η νομιμότητα, κατά τον πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ;

Αντί λοιπόν να "απολογηθεί"  γι΄ αυτές  τις ενέργειές του και τη σκληρή πραγματικότητα που επιφύλαξε σε χιλιάδες συναδέλφους, έχει το θράσος να μιλάει για "φαυλότητα" και "συνδικαλιστικούς εκβιασμούς". Προφανώς μόνος αυτός από τους 80.000 εκπαιδευτικούς  της Π.Ε. αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια και την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων  ως φαυλότητα. Το γεγονός ότι εδώ και 5 χρόνια, αμέσως μετά τη λήξη του Συμβουλίου οι εκπαιδευτικοί   μάθαιναν τα αποτελέσματα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα, χωρίς διαμεσολαβητές, αποτελεί κατάκτηση του κλάδου, υποχρέωση των αιρετών και αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων.

Φαυλότητα αποτελεί η πρακτική της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας  να κρατεί επί μέρες ανυπόγραφες τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις ενώ ταυτόχρονα σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι να «ενημερώνουν» όλο αυτό το διάστημα τηλεφωνικά  τους συναδέλφους. Τα γνωστά «κατόπιν ενεργειών μου». Αυτή τη φαυλότητα τσάκισε η άμεση ανάρτηση των αποφάσεων.

 

            Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Π.Ε.  στο ΚΥΣΠΕ, σταθερά και αταλάντευτα εφαρμόζαμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη νομιμότητα, με διαφάνεια, προς όφελος όλων των συναδέλφων μας. Άλλοι για χρόνια ως συνδικαλιστές ήταν  οπαδοί της ανυπακοής και της καταγγελίας ενώ τώρα είναι απλώς εντολοδόχοι και αυτοί που υλοποιούν τΙς αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας  που και τη νομιμότητα δεν τηρούν ( π.χ. αποφάσεις ΠΥΣΠΕ και ηλεκτρονική καταγραφή που δεν λήφθηκαν υπόψη) και απέναντι στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων είναι.

 

            Τέλος , παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων όλους όσοι μέχρι χθες παρουσιαζόταν  ως «επαναστάτες»  και σήμερα είναι οι πιο πιστοί εκτελεστές των κυβερνητικών εντολών.

 

Δημήτρης Μπράτης                            Παληγιάννης Βασίλης

 

 

Αθήνα, 04/07/2016

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΠΕ

 

Συνάδελφοι,

Ως αιρετοί εκπρόσωποί σας στο ΚΥΣΠΕαισθανόμαστε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να καταγγείλουμε σε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο τη στάση του προέδρου του ΚΥΣΠΕ, ο οποίος αρνήθηκε σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου για τις μεταθέσεις, να χορηγήσει στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών, επικαλούμενος ότι «δεν έχει τέτοια εντολή», στερώντας έτσι από χιλιάδες συναδέλφους μας τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μεταθέσεων του 2016.

Επισημαίνουμε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις παραδιδόταν, ανελλιπώς, στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, εδώ και πέντε χρόνια, από τους εκάστοτε προέδρους του συμβουλίου, και δημοσιοποιούνταν άμεσα - μετά τη λήξη του συμβουλίου - στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων.

Επειδή θεωρούμε ότι τα ζητήματα της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων είναι πολύ σημαντικάκαι επειδή κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων, καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να επιληφθεί του θέματος και να δώσει λύση.

 

Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ

Μπράτης Δημήτρης         Παληγιάννης Βασίλειος

 

86η Γ.Σ. ΔΟΕ - Video

 

Τελευταίες ανακοινώσεις ΔΗ.ΣΥ.

86η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ

Διεκδικούμε.....Καταγγέλλουμε...

Κύλιση στην Αρχή